DANTE is een AoIP (Audio Over IP) oplossing van het Australische bedrijf Audinate. Audinate ontwikkelde DANTE zo'n 10 jaar geleden en is nu een van de grotere spelers in AoIP wereld. DANTE heeft software en hardware oplossingen om audio over een conventioneel IP netwerk te transporteren.

DANTE maakt gebruik van industrie standaard switches van HP, CISCO, Juniper en Netgear. DANTE is heel veilig, robuust en gebruikersvriendelijk.

DANTE hardware wordt in samenwerking met verschillende fabrikanten gemaakt. Dit zijn bv Yamaha, Shure, Sennheiser, Mackie, Focusrite en vele anderen.

Een DANTE network kan bijvoorbeeld redundant opgebouwd worden, om bij uitval en storingen in het primaire netwerk, probleemloos en zonder audio verlies over te schakelen naar het secundaire netwerk.

DANTE Controller is een tool om subscriptions tussen audio devices te maken.

DANTE Via, software om lokale PC/MAC/LINUX hoofdtelefoons, speakers en applicaties, zoals iTunes via DANTE netwerk te koppelen.

DANTE Virtual Sound Card, is een virtuele soundcard in je PC/MAC/LINUX die gekoppeld kan worden aan een DANTE netwerk. De soundcard emuleert een ASIO/WDM soundcard en kan zo in je DAW geslecteerd worden.

DANTE is geschikt voor conferenties maar ook voor in de studio en live sound.

 

Dante Certification Level 3